Friday, November 13, 2009

Akkurat nå opplever eg ein type luksus som det er ei stund sidan sist. Eg har raskt internett :). Eg er i Santa Cruz som skiller seg ein god del fra resten av Bolivia. Det ligg mykje lågare enn Sucre, og har eit heilt anna klima. Her er det godt og varmt og fuktig, dessutan er det dyrt her. I dag har eg klart å bruke heile hundre kroner på middag, kaffi og desert! Eigentleg burde eg vera skikkeleg sprek når eg er her, sidan eg har kome ned nokre tusen meter, men kan ikkje si at eg har merka så mykje til det. Eg merka det derimot når eg var oppe på 3000-4000 forrige helg. Ikkje slik til vanleg, men når eg skulle prøve å kappspringe litt med elevane mine og seinare jogge opp ein bakke, pusta eg rimeleg godt etterpå. Fint å hah noko å skulde på.

Har visst ikkje skrive på ein måned, så her er ein kort oppdatering: Cochabamba; massevis av norske mijonærar, grundig bowlingnederlag, Santa Cruz; basseng og mat, mat og basseng, VARMT!, Potosi; køyrte rundt etter parkeringsplass i ein time! gamal sølvby 4000 moh, "joggetur", andpusten, guida tur rundt i eit kloster saman med spreke 70-80 åringar. Uyuni, salt, kaktus, fantastisk landskap, grundig kroppsristing på humpete veg. Sucre; borte bra, men heime best. Likar byen min betre og betre.

1 comment:

hilde said...

Hei Anne
Gøy å lese det du skriver! Har akkurat lest meg opp litt på livet ditt nå. Tenk at du reiste og hvor mye du opplever på denne tida. Her er juleforberedelsene i full gang men vi venter fortsatt på vinteren (rune tok seg i her en dag at han ventet på høsten...), men kan godt vente litt til jeg. En av ungene på skolen sa følgende i dag da vi var og kjøpte juletre: "fuglene synger og sola skinner, nå er det snart vår"! Blir østfoldjul på meg i år, og noen dager hjemme i romjula.
Stor klem fra Hilde